sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Star Wars The Force Unleashed 2 Arvostelu



Lyhyt ja laimea kokemus...





Jos joku elokuvasarja teki minuun pienenä vaikutuksen, se oli Star Wars. Välkkyvät valomiekat, kammottavat kuolemantähdet ja kauniit kapinallisprinsessat hämmästyttivät minua. Pari vuotta sitten tutustuin kaverilla juuri julkaistuun peliin: Star Wars: The Force Unleashed. Se oli aivan uskomaton: Juoni oli hyvä, grafiikat oivalliset ja pelissä oli nostettu esille kaksi lempiyksityiskohtani Star Wars-universumissa:sithit ja voima ("force"). Voitte kuvitella innostuneisuuteni kun näin pelikaupan hyllyllä pelin jatko-osan: Force Unleashed 2. Tuntui mahdottomalta kuvitella, että Lucasarts olisi onnistunut pilaamaan niin hyvän pelin. Pelattuani pelin läpi voin todeta olleeni väärässä.


Ensimmäinen kohta joka on pilattu edeltäjäänsä verrattuna on se parhain: Juoni.
Ensimmäisessä osassa oli yksi parhaista pelijuonista mitä olen nähnyt. Siinä oli dramatiikkaa,yllättäviä käänteitä ja odottamaton surullinen loppu(on myös olemassa erilainen loppu). Jatko-osan juoni perustui yhteen kysymyksen: olenko klooni vai enkö ole? 

Force Unleashed 2:n jatkaa melkein suoraan edeltäjänsä juonesta. Ensimmäisen osan lopussa päähenkilö Starkiller kuolee torjuessaan keisarin hyökkäystä. Toinen osa alkaa Darth Vaderin kanssa harjoittelulla. Opittuasi perusnäppäimet saat ensimmäisen tehtäväsi: Tapa ykkösosasta tuttu Juno. Starkiller ei pysty siihen, jonka jälkeen Vader kertoo hänen olevan vain alkuperäisen Starkillerin klooni ja että hän on kehittänyt tunteet ja on "epäonnistunut versio". Uskomatta kuulemaansa Starkiller  päättää paeta ja mennä etsimään Kenraali Kotaa.

Juoni ei ole pelkästään huono, se on myös erittäin lyhyt. Pelin läpivetämisessä menee noin 7 tuntia, eikä tarinamuodon lisäksi ole mitään muita pelimuotoja (paitsi practice mode). Mutta älkää ymmärtäkö väärin, pelin läpipelaaminen kaikilta muiltaosin mukavaa -asioita voi rikkoa, taistelusysteemi on hyvin suunniteltu ja voiman käyttäminen avuttomiin sotilaisiin erityisen huvittavaa- mutta hauskuus loppuu aivan liian nopeasti. Asiassa tietysti häiritsee myös se, että juoni ei tarjota mitään mullistavaa tai kiinnostavaa.

Voiman käyttö on erityisen hauskaa.
Pelin grafiikat ovat hyvät, elleivät jopa loistavat. Maailmassa on paljon tuhottavaa ja maisemat ovat mahtipontisia. Cinematic Action- on pelissä aluksi hauskaa, mutta käy jossain vaiheessa tylsäksi.

Pomo taistelut olivat suurimmaksi osaksi ihan mukavia, mutta lopputaistelu Darth Vaderia vastaan kaikin tavoin turhauttava.
Aluksi joudut taistelemaan hirveän kauan muita klooneja vastaan, ja vihdoin päästyäsi vastustajasi luokse hän kaatuu parista lyönnistä. Kaikki se vaiva turhan takia!

Voitettuasi Vaderin saat kaksi vaihtoehtoa: Tapa Vader tai vain pidätä hänet. Niinkuin ensimmäisessäkin osassa, tämä valinta muutaa loppua dramaattisesti.


Pidemmällä ja paremmalla juonella Force Unleashed 2 olisi voinut olla jopa erinomainen jatko-osa. Valitettavasti tämmöisenään se aiheuttaa häpeää edeltäjälleen. Itse en suosittele tätä peliä kenellekään paitsi suurimmille Force Unleashed- sarjan faneille.


6.5/10 (Huono)
Musiikki  7.0
Grafiikat   8.5
        Pelattavuus   5.0


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hae arvosteluita ja muita tekstejä